Novi putevi jazza | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Novi putevi jazza

U sklopu programa MIMO nastupaju kvartet Vedrana Ružića s glazbeno-filmskim projektom Spiritual Market te sastav trubača Zvonimira Bajevića B’s FUNstallation.

04.02.2018 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona
  • A
  • +
  • -

U nedjelju, 4. veljače u 20 sati u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u sklopu četvrtog koncerta pete sezone programa MIMO nastupa kvartet Vedrana Ružića s glazbeno-filmskim projektom Spiritual Market te sastav trubača Zvonimira Bajevića B’s FUNstallation.

Oba sastava čine naši ponajbolji jazz glazbenici mlađe generacije. U Ružićevu kvartetu sviraju još Pavle Miljenović na električnoj gitari, Mario Bočić na tenor saksofonu i Adriano Bernobić na bubnjevima. Spiritual Market je multimedijalna izvedba koja se sastoji od projekcije istoimenog eksperimentalnog filma Ire Tomić i Johna Karduma praćene svirkom uživo, uz ravnopravan odnos vizualnih i glazbenih elemenata. 

B's FUNstallation je sekstet koji je trubač Zvonimir Bajević okupio u proljeće 2012. godine. Otvoreni svirački pristup odlika je ovog sastava koji uz Bajevića čine Mario Bočić na tenor saksofonu, Miron Hauser na trombonu, Luka Žužić na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu i Adriano Bernobić na bubnjevima.

Koncerti u sklopu MIMO-a održavaju se jednom mjesečno u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti. Uz nastupe dvaju izvođača, koncerti uključuju i razgovore sa straučnjacima, kritičarima i glazbenicima koji komentiraju izvedbe i ovdašnju glazbenu scenu.

Nastupi se izravno prenose na Prvom programu Hrvatskog radija te putem video live streama na službenoj i Facebook stranici MIMO-a.

Preporučena donacija za koncerte je 20 kuna.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 04.02.2018