Novi talenti | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Novi talenti

Članica riječkog Filmaktiva Sanja Marjanović nominirana je za BAFTA Scotland New Talent Award, prestižnu nagradu za mlade autore.

Sanja Marjanović

  • A
  • +
  • -

Britanska akademija za film i televiziju (BAFTA) Scotland objavila je u ponedjeljak, 17. ožujka, ovogodišnje nominacije za New Talent Award, prestižnu nagradu za mlade autore. U kategoriji Montaža nominirana je Riječanka Sanja Marjanović za svoj dokumentarni film BFF, nastao u produkciji Edinburgh College of Arts, Screen Academy Scotland i riječke udruge Filmaktiv.

Dokumentarni film BFF govori o prijateljstvu i odrastanju prateći odrastanje i život četiri riječke djevojke tijekom 10 godina. Riječ je o završnom radu na diplomskom studiju (MA) filmske režije na Edinburgh College of Art Sveučilišta u Edinburghu koji je ova dugogodišnja članica Filmaktiva upisala 2012. godine. Pored Sanje Marjanović, na filmu su radili i producent Marin Lukanović, izvršna producentica Emma Davie te snimatelji Sanja Marjanović i Marin Lukanović i snimateljica zvuka Ana Jurčić. Korišten je arhivski materijal koji su snimali Morana Komljenović, Marin Lukanović i protagonistice filma. Skladatelj je Richy Carey, a oblikovatelj zvuka Matthew Kravitz. Protagonistice filma su Andrea Ćučić, Dora Karmelić, Suzana Sadiku i Vedrana Pavković.

Film će svoju pretpremijeru imati 5. travnja u riječkom Art-kinu Croatia, u sklopu proslave desete obljetnice osnutka Filmaktiva. Više informacija o filmu pronađite ovdje.

BAFTA Scotland New Talents Award dodjeljuje se u 12 kategorija s tri nominacije u svakoj kategoriji, a ustanovljena je 1989. kao godišnja nagrada najboljim mladim kreativcima audiovizualne industrije u Škotskoj. Nagrade će biti dodijeljene u Glasgowu 25. ožujka. 

Izvor: Filmaktiv

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 18.03.2014