Novi val glazbene fuzije | kulturpunkt

Najave Party

<

Novi val glazbene fuzije

Nastup u Sirupu bit će zagrebačka, odnosno klupska premijera Trevina, vlasnika kultne mančesterske etikete Soul:r.

18.01.2014 , Zagreb - Sirup

Jedan od najuspješnijih predstavnika novog vala glazbene fuzije svakako je Marcus Kaye, koji se u svijetu drum'n'bassa etablirao kao Marcus Intalex, vlasnik kultne mančesterske etikete Soul:r, putem koje su lansirane mnoge zvijezde bass glazbe kao što su Martyn, Icicle ili Lynx. Marcus, koji je 2011. objavio album ''21'' (povodom 21 godine bavljenja glazbom), iste je godine počeo eksperimentirati sa technom i houseom, glazbene pravce koje prati još od ranih 90-ih. Tako mu je, pod pseudonimom Trevino u kombinaciji sa Instra:mentalom (iza kojeg se krije još jedan glazbeni kameleon Bodikka), izašao prvi singl ''Pyramid/Chip'' za Martynov 3024, a već se iduće godine afirmirao na globalnoj techno sceni izdanjem na Klockworksu, etiketi berlinske techno zvijezde Bena Klocka. Gotovo istovremeno osvaja i house scenu izdanjima za The Nothing Special, etiketu koji vodi rezident DJ londonskog Fabrica Craig Richards. Kako bi opravdao svoju glazbenu svestranost, ostaje aktivan i na dubstep i drum'n'bass sceni izdanjima za Apple Pips u vlasništvu Lauriea Osbournea a.k.a Appleblima, rezidenta legendarne londonske dubstep večeri FWD, i Goldijev Metalheadz.

Iako je Trevino već nastupio u Hrvatskoj na Outlook i Dimensions festivalima, nastup u Sirupu bit će njegova zagrebačka, odnosno klupska premijera, u subotu, 18. siječnja, od 23 sata.

Lokalnu DJ podršku ovaj će mu put pružiti MMMeniga i Funk Guru, jedni od najznačajnijih ljudi za promociju bass glazbe u Hrvata.

Ulaznice su u pretprodaji 50 kuna, 60 kuna na ulazu u klub te 40 kuna za članove kluba.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.01.2014