Nu:Write Theatre Festival | kulturpunkt

Najave Festival

<

Nu:Write Theatre Festival

Festival će ponovno ugostiti uzbudljive kazališne trupe iz Velike Britanije te premijerno predstaviti rezultate suradnje s londonskim kazalištem Box of Tricks Theatre.

15.11.2011 - 19.11.2011 , Zagreb - Studentski centar

Jedan od željno iščekivanih festivalskih nastupa onaj je Doctora Browna koji nakon turneje preko Hong Konga, Australije, Dubaija i Edinburgh Fringe Festivala stiže u Hrvatsku s jednosatnom klaunovskom stand-up predstavom Becaves. Ovaj umjetnik pantomime i tjelesne komedije nadrealnog i apsurdnog, 2010. proglašen je najboljom novom kazališnom nadom u izboru britanskog Sunday Timesa i nominiran za nagradu Malcom Hardee 2010. i 2011. za originalnu komediju, dvije je godine "klauniranje" učio kod francuskog clown mastera Philippe Gauliera.

Mlada, no višestruko nagrađivana londonska kazališna skupina 1927 nakon premijerne sezone u Operi u Sydneyju dolazi na Nu:Write s predstavom Animals and Children Took To The Streets. Redateljica i izvođačica Suzanne Andrade, animator Paul Barritt, kostimografkinja i izvođačica Esme Appleton te skladateljica i izvođačica Lilian Henley donose začudnu, uvrnutu, multimedijalnu satiru koja kombinira glazbu uživo, glumu i pripovijedanje s filmovima i animacijom kako bi ispričala enigmatičnu, ali svima jako dobro poznatu, priču o sumnjivim likovima koji nastanjuju distopijsku paranoičnu metropolu.

Nastupit će i kazalište Tristan Bates, višestruko nagrađivani studio. Tu je i generacija nove drame, Box of Tricks, trupa čiji je cilj razvijanje, poticanje i promicanje novog naraštaja dramskih pisaca. Privlače ih drame koje su neposredne i relevantne: priče koje moraju biti ispričane, glasovi koje treba čuti. Monologe domaćih autora Srđana Sandića  Zagreb, Mon Amour, The One Who Waits Olje Lozice i To F*** Because We Want To Vedrane Klepice  izvodit će Petar Cvirn, Iva Visković i Lada Bonacci.

Bit će predstavljena i ovogodišnja hit predstava ostvarena u vlastitoj produkciji Nu:Write Theatre Festivala, PLAYlista. Riječ je o omnibusu od osam kratkih drama inspiranih pjesmama novog vala. Izvedbe PLAYliste pratit će izložba fotografija beogradske fotografkinje i književnice Zorice Bajin Đukanović koje prikazuju protagoniste novog vala s prostora bivše Jugoslavije.

Kazališna događanja na pozornicama &TD-a pratit će i edukativne dramske radionice koje će držati kazalište 1927 i Philip Burgers te glazbeni program u Café baru Teatra &TD svake večeri nakon zadnje predstave u danu.

Više informacija potražite ovdje.

 Foto: PLAYlista

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 31.10.2011