Nužnost kulture | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Nužnost kulture

U Bruxellesu su održane dvije konferencije iz kojih se u velikoj mjeri mogu iščitati budući obrisi kulturnog djelovanja na razini Europske unije.

  • A
  • +
  • -

Godišnja konferencija mreže Culture Action Europe (CAE) pod nazivom Act for Culture, Act for Europe - održana od 9. do 10. studenog - u bitnome je odredila poziciju civilnog društva u kulturi i njegovog smještanja u širi društveni i politički kontekst. 

Na skupu u organizaciji Europske komisije pod nazivom Culture in Motion 2012 - održanom od 15. do 17. listopada - bilo je riječi o budućem programu Creative Europe i razvoju publike kao ključnom prioritetu programa te o europskim prijestolnicama kulture. 

Na prvom skupu, u sklopu programa European Audience: 2020 and Beyond, direktorica Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade Emina Višnić prezentirala je partnerski projekt Corners, a kao potpredsjednica mreže Culture Action Europe sudjelovala je na godišnjoj skupštini mreže te je zajedno s kolegom Chrisom Torchom (Intercult, Švedska) vodila konferenciju Act for Culture, Act for Europe.  

Detaljan izvještaj Emine Višnić s oba skupa možete pročitati na stranicama POGON-a.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 15.11.2012