O autorskim preokupacijama | kulturpunkt

Najave Događanje

<

O autorskim preokupacijama

Gost [d]razgovora je Boris Greiner koji će na završnoj večeri izložbe Sad Up Sad Down govoriti o autorskom pristupu te vezi između grafičkog dizajna, pisanja i filma.

09.04.2018 , Zagreb - Galerija HDD
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 9. travnja u HDD galeriji s početkom u 19 sati održava se [d]razgovor s Borisom Greinerom povodom njegove izložbe Sad Up Sad Down. Teme razgovora su umjetnikov autorski pristup i način razmišljanja te veza dizajna, pisanja, filma i likovne umjetnosti. Greiner govori i o tome što ga je davnih osamdesetih godina uvelo u svijet grafičkog dizajna te o svemu što u tom, ali i drugim kreativnim područjima, radi danas. 

Boris Greiner je u suradnji sa Stanislavom Habjanom ostvario niz projekata u raznim medijima (grafički materijali, proza, performansi, izložbe, akcije i ekspe­rimentalni filmovi) u okviru dvadesetogodišnjeg konceptualnog projekta Greiner&Kropilak Mailart Office. Uz profesionalno djelovanje u polju grafičkog dizajna,  objavljuje i osvrte o događanjima na suvremenoj likovnoj sceni u raznim javnim medijima, te u seriji knjiga sabranih tekstova Osvojena područja. Dosad je ostvario dvadesetak samostalnih izložbi i performansa, objavio trinaest knjiga i snimio petnaest filmova.

Razgovor je ujedno i zadnja prilika za razgledavanje izložbe, a vodi ga Marko Golub.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 04.04.2018