O budućnosti priče u digitalnim medijima | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

O budućnosti priče u digitalnim medijima

Srđan Laterza pokušat će odgovoriti kako napredak tehnologije mijenja način na koji pričamo priče te kako nove tehnologije povezuju elemente priče sa stvarnim mjestima u gradovima.

15.11.2017 , Zagreb - Knjižnica Vladimira Nazora
  • A
  • +
  • -

Predavanje Srđana Laterze pod nazivom Budućnost priče - grad kao inspiracija bit će održano u srijedu, 15. studenog, u 17 sati u Knjižnici Vladimira Nazora.

Kako napredak tehnologije mijenja način na koji pričamo priče? Kako nove tehnologije povezuju elemente priče sa stvarnim mjestima u gradovima? Kako proširena stvarnost može promijeniti način na koji percipiramo grad? Srđan Laterza pokušat će dati odgovore na ova pitanja, a usput postaviti još poneko pitanje o budućnosti priče u digitalnim medijima. Piscima je grad vječna inspiracija, a nove tehnologije nude dosad neviđene načine za povezivanje priča i lokacija, pružajući stvaraocima nove alate za stvaranje inovativnih urbanih iskustava. Na predavanju ćete saznati i kako su intrigantne zagrebačke ličnosti postale inspiracija za chatbot Bok bot te kako i gdje pronaći inspiraciju za gradske priče koje još nitko nije čuo.

Srđan Laterza je copywriter specijaliziran za interaktivni sadržaj, dizajner chatbota, pisac i scenarist. Surađuje s vodećim regionalnim IT tvrtkama, marketinškim agencijama i startupima, za koje osmišljava inovativna korisnička iskustva i digitalne strategije. S timom agencije Bruketa&Žinić osvojio je MIXX Best in Show i brončani Effie za digitalnu kampanju za Hrvatsku gorsku službu spašavanja. Dobitnik je nagrade Turističke zajednice grada Zagreba i festivala Dizajn district Zagreb za najbolji novi zagrebački suvenir. Nagrađeni projekt Bok bot, chatbot dizajniran za razgledavanje grada, bio je izložen na Zagrebačkom salonu primijenjene umjetnosti, a trenutno je u procesu predakceleracije u Startup Factoryju Tehnološkog parka Zagreb. Osvojio je nagradu na natječaju za kratku priču kriminalističkog žanra metaFORA2013. Knjižnica grada Zagreba. Svoje fantasy priče objavio je u nekoliko časopisa, a njegov interaktivni narativni projekt bio je u užem izboru Twitterovog Fiction Festivala. 

Autor je izložbe game designa Politika emocija koja se u listopadu 2017. održala u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva. Uređivao je i vodio tribinu Književnost na platnu u književnom klubu Booksa. Razvija scenarij za dugometražni igrani film te dokumentarnu seriju o utjecaju videoigara na stvarni svijet. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a pohađao je i The Pixel Lab, prestižnu radionicu transmedijskog pripovijedanja u Belgiji. Član je Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID).

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.11.2017