O celuloidu i filmskim vrpcama | kulturpunkt

Najave Radionica

<

O celuloidu i filmskim vrpcama

Pulska filmska tvornica organizira besplatnu radionicu animiranog filma za djecu i javno predavanje o osnovama montaže.

28.10.2014 - 29.10.2014 , Pula - Pulska filmska tvornica
  • A
  • +
  • -

Pulska filmska tvornica priključuje se obilježavanju Svjetskog dana animacije budući da već više godina podržava, promovira i producira dječje animirane filmove u sklopu Škole animiranog filma. Svjetski dan animacije obilježava se 28. listopada u 50-ak zemalja projekcijama animiranih filmova, radionicama, izložbama i drugim događanjima koja promiču umjetnost animacije. Utemeljila ga je 2002. godine ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation) u spomen na dan kada je Emile Reynaud 1892. u Parizu organizirao prvu projekciju animiranog filma na celuloidnoj vrpci. 

U povodu Svjetskog dana animacije Pulska filmska tvornica organizira u utorak, 28. listopada, s početkom u 17 sati besplatnu radionicu animiranog filma za djecu koju će voditi Marko Zdravković-Kunac i Maja Prokl. Radionica će biti održana u Klubu Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12.

Slijedeći vlastitu viziju animacije polaznici će tijekom tri sata izraditi grupni animirani film. Polazište će biti crtanje likova, čijom će animacijom nastati zaokružena priča. Zainteresirani se na radionicu mogu prijaviti putem telefona 095 55 818 53, maila ili osobno dolaskom na radionicu.

U srijedu, 29. listopada, s početkom u 18 sati Pulska filmska tvornica organizira besplatno javno predavanje o osnovama montaže, kojega će voditi Marko Zdravković-Kunac. Predavanje će biti održano u Klubu udruge, u sklopu 10. ljetne radionice izrade filma Pulska filmska tvornica 2014.

Na konkretnim primjerima montažer i filmski pedagog Zdravković-Kunac objasnit će osnove montažnog jezika. Uslijedit će praktični rad na računalu kojim će prisutnima približiti tehničke aspekte montaže. Predavanje je otvoreno svim zainteresiranim osobama koje se žele educirati o osnovama montažerskog jezika i tehničkim aspektima montaže.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 27.10.2014