O dekadenciji našeg vremena | kulturpunkt

Najave Izložba

<

O dekadenciji našeg vremena

Izložba Insurrection of the Invisible prikazuje recentne crteže talijanskog umjetnika Zolferina koji svoj rad veže uz društvene centre, skvotove i anarhističke pokrete.

29.03.2019 - 18.04.2019 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc
  • A
  • +
  • -

U petak, 29. ožujka u 20 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc otvara se izložba Insurrection of the Invisible koju potpisuje talijanski underground umjetnik Zolferino

Zolferino djeluje u različitim kolektivima diljem Italije, a izražava se u mediju crteža, slikarstva, streetarta, grafike. Povezan je podjednako s likovnom i glazbenom scenom, a svoj rad veže uz društvene centre, skvotove i anarhističke pokrete.

Izložba Insurrection of the Invisible prikazuje autorove crteže velikog formata iz istog naziva nastale 2019. godine. Zolferinovi radovi govore o dekadenciji našeg vremena, o ekološkoj katastrofi, o prevlasti stroja naspram čovjeka, o potiskivanju borbe i političke kritike, ali uvijek postavljajući prirodni otpor tim pojavama koji nije sklon da bude podvrgnut zakonima, granicama i preprekama.

Nakon otvorenja slijedi after party uz Foreigners Everywhere, a od ponoći party se nastavlja u prostorima Studentske udruge Pula na kojem Zolferino vrti glazbenu selekciju pod pseudonimom Arkanu. Domaći selektori za after party su Rafiki Selector, Bepo i Foreigners Everywhere.

Izložba ostaje otvorena do 18. travnja 2019.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 27.03.2019