O empatiji, traumi i suradnji | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

O empatiji, traumi i suradnji

U zagrebačkom predavanju Rajkamal Kahlon na temelju svojih posljednjih radova promišlja ulogu traume u stvaranju otpora, ali i novih mogućonosti za suradnju.

18.12.2018 , Zagreb - Galerija Nova

U utorak, 18. prosinca u Galeriji Nova, s početkom u 19 sati održava se predavanje Rajkamal Kahlon, jedne od gostujućih predavačica WHW Akademije, pod naslovom Razgovarati s mrtvima: o empatiji, traumi i suradnji.

Rajkamal Kahlon američka je umjetnica s berlinskom adresom koja će u Zagrebu, pored susreta s polaznicima Akademije, u predavanju za širu publiku predstaviti svoj rad, s fokusom na promišljanje uloge traume u stvaranju otpora, ali i novih mogućonosti za suradnju na temelju posljednja tri projekta: Did You Kiss the Dead Body?, Staying with Trouble i Dear Yugoslavia, I regret to inform you… 

Projekt Draga Jugoslavijo, žao mi je što vas moram obavijestiti… okuplja medijske zapise vezane za suđenja na Haškom sudu za zločine počinjene u ratovima u bivšoj Jugoslaviji. Projekt ponovo zamišlja etničke portrete i standardne prikaze narodnih nošnji u bivšoj Jugoslaviji kroz leću ratova, a na temelju ilustracija hrvatskog ilustratora Vladimira Kirina (1894.– 1963.).

Program je i dio predstavljanja 2. Bijenala industrijske umjetnosti (20/07 – 28/10/2018.) pod nazivom Na leđima palih divova, čije su kustosice kolektiv Što, kako i za koga / WHW

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 17.12.2018