O glazbi, performansima, poeziji i otporu | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

O glazbi, performansima, poeziji i otporu

Slovenski pjesnik Esad Babačić predstavlja se u sklopu programa Writers in residence.

06.06.2017 , Split - Academia Club Ghetto
  • A
  • +
  • -

U utorak, 6. lipnja u 20 sati u Academia clubu GHETTO predstavljanje je slovenskog pjesnika Esada Babačića, gosta programa Writers in residence.

Esad Babačić, književnik i pjevač legendarne novovalne grupe Via Ofenziva važi za jedno od najoriginalnijih i najzvučnijih imena slovenske literarne scene. Svojim radom na njoj je prisutan več trideset i pet godina. Bio je jedan od tri autora iz Slovenije (uz Aleša Čara i Aleša Štegera) koji su predstavljali svoju zemlju na vlaku literature (Literature Express Europa 2000), s kojim su za mjesec i pol prešli velik dio Europe i nastupali u Parizu, Berlinu, Madridu, Lisabonu, Moskvi, Talinu, Rigi, Brestu i još nekim gradovina. Njegove pjesme prevedene su u sve značajnije jezike. Godine 1998 na festivalu INTERNATIONALE SOMMERNACHT DER LYRIK, Literaturwerkstatt čitao je zajedno s Johnom Ashberyjem, jednim od najvećih živučih suvremenih pjesnika. Za svoju pjesmu Donava u Beču primio je međunarodnu nagradu Hörbiger. Objavljivao je u nekim značajnijim evropskim revijama, među ostalim i u Die Baterrie, Literaturundkritik i Edinburgh Review.

Gost našeg gosta, za ovu će priliku biti legendarni splitski panker Sveto Dalmatinski (Svetozar Jovanović), jedan od pokretača domaće punk scene, vječni buntovnik i pjesnik s mnoštvom objavljenih i neobjavljenih pjesama i stihova ispisanih na gradskim grafitima.

Razgovor o glazbi, performansima, poeziji i otporu, s dvojicom dugovječnih pripadnika i promotora off scene, vodit će prikriveni panker Marijo Glavaš.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.06.2017