O kazalištu i drugim radostima | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

O kazalištu i drugim radostima

Uredništvo časopisa Gordogan i Književni klub Booksa organiziraju predstavljanje knjige Une Bauer Priđite bliže: O kazalištu i drugim radostima.

12.02.2016 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

Na predstavljanju će govoriti Marcell Mars, Ksenija Stevanović i Antonija Letinić, a moderirat će Mima Simić. Predstavljanje će se održati u petak, 12. veljače u 19 sati u prostoru književnog kluba Booksa. 

Knjiga Une Bauer Priđite bliže: o kazalištu i drugim radostima upravo je izašla iz tiska, a predstavlja 20 žanrovski različitih tekstova: od kazališnih kritika, preko putopisa, do esejističkih refleksija o svakodnevici. Bauer tako piše o radu suvremenih izvedbih skupina BADco., Societas Raffaello Sanzio i Goat Island, potom o suvremenom plesu i radu Marjane Krajač, filmovima Larsa Von Triera, Davida Finchera i Michaela Hanekea, a tema jednog od eseja je i inspektorica Sarah Lund, protagonistkinja danske kriminalističke serije Forbrydelsen. Tu su putopisi iz Turske, Gruzije, Azerbajdžana, Srbije, Kosova, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Engleske, kao i različiti kraći zapisi o naoko prozaičnim, svakodnevnim stvarima poput goblena, kruha, vrtnih patuljaka, vožnji biciklom i motorom. Zaključni dio knjige posvećen je koreografu i plesaču Raimundu Hogheu čijim se radom autorica bavila u doktorskoj disertaciji. 

Posjetitelji će, uz knjigu Une Bauer, moći nabaviti starija izdanja časopisa Gordogan te ostale knjige iz Biblioteke Gordogan.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 09.02.2016