O kulturi i civilnom društvu | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

O kulturi i civilnom društvu

Institut za razvoj i međunarodne odnose predstavlja rezultate istraživanja Aspekti multikulturalizma u Hrvatskoj: kulturni projekti organizacija civilnog društva.

16.05.2014 , Zagreb - net.kulturni klub mama
  • A
  • +
  • -

Rezultati rada na istraživačkom projektu Evaluation of Cultural Policies and EU-Funded Programs as Promoters of Cultural Diversity and Intercultural Dialogue in the Balkans/Southeast Europe (SEE) navode na razmatranje nekih aspekata multikulturalnih odnosa kao prakse koja je donekle poticana realizacijom europskih kulturnih projekata u jugoistočnoj Europi, i razvija se u kontekstu pripadnosti civilizaciji umrežavanja, mobilnosti i rastuće razmjene kulturnih vrijednosti i iskustava. 

Izvještaj za Hrvatsku pokazuje koliko je hrvatsko civilno društvo integrirano u te nove trendove, kakvu podršku pruža nacionalna kulturna politika te koje su osnovne vrijednosti ili poteškoće u višeznačnim procesima realizacije projekata podržanih sredstvima EU. 

U petak, 16. svibnja, u 11 sati, bit će predstavljeni rezultati istraživanja koje su priredili Nada Švob-Đokić, Jeronim Dorotić, Dinko Klarić i Nina Obuljen Koržinek uz raspravu i pitanja sudionika.

Više o cijelom projektu i rezultatima istraživanja u drugim zemljama možete pronaći ovdje.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 12.05.2014