O ljubavi i kvantnoj fizici | kulturpunkt

Najave Izložba

<

O ljubavi i kvantnoj fizici

Izložbom Intro vizualna umjetnica Heart promišlja međuodnos kvantne fizike koja demistificira naučene koncepte doživljaja svijeta i ljubavi kao glavne pokretačke snage.

06.04.2018 - 20.04.2018 , Dubrovnik - Galerija Otok
  • A
  • +
  • -

U petak, 6. travnja u 19 sati u dubrovačkoj Galeriji Otok otvara se izložba Intro vizualne umjetnice Heart čiji se rad bazira na osobnom doživljaju kvantnog svijeta.  

Izložba govori o međuodnosu kvantnog svijeta i ljubavi. U kolektivnu svijest usađen je određeni obrazac prema kojem čovjek doživljava vlastitu realnost i postojanje. Kvantna fizika objašnjava svemirski beskraj i utjecaje svakog atoma, a time i čovjeka na sve što postoji. Ona demistificira pojmove kao što su vrijeme i prostor, a samim time demistificira i pojam ljubavi. 

"Ljubav kao glavna pokretačka snaga i kvantna fizika usko su povezane jer prema kvantnoj fizici objektivnost ne postoji, a čovjek vlastitim mislima i djelima utječe na cijeli univerzum. Mi se ne možemo odvojiti od svijeta i pasivno ga promatrati, jer smo njegov dio", stoji u popratnom tekstu autorice u najavi izložbe. 

Izložba se može posjetiti do 20. travnja 2018.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 04.04.2018