O neposrednosti tjelesnog | kulturpunkt

Najave Književna večer

<

O neposrednosti tjelesnog

Novu sezonu Cruisinga sa Srđanom Sandićem otvara slovenski pjesnik Uroš Prah koji predstavlja debitantsku zbirku Ususret klizeći.

21.09.2018 , Zagreb - net.kulturni klub mama

U petak, 21. rujna s početkom u 19 sati novu sezonu Cruisinga sa Srđanom Sandićem otvara mladi, talentirani slovneski pjesnik Uroš Prah. Povod ovom gostovanju njegova je nedavno objavljena dvojezična (slovenska i hrvatska) zbirka pjesama Ususret klizeći, koju će u klubu MaMa predstaviti zagrebačkoj publici. 

Kako stoji u najavi događanja, "ispovjednim tonom ova zbirka svjedoči onoj romantičnoj, ali i materijalnoj 'neposrednosti' erotskog stapanja i rastapanja dvaju muških tijela. Instantnost tih interakcija, trajno zaustavljena u tekstu, prikazuje nam jedan mikro meandar ljubavnosti. Sugovorenje s tim važnim Drugim kroz erotske rituale koji uvijek počinju u riječima, a eventualno završavaju tjelesnim prožimanjem, daje nam poetski pregled zapravo društvene zbilje koje nerijetko zrcali uvjetni nihilizam lirskog subjekta."

Uroš Prah (1988.) studirao je komparativnu književnost i filozofiju u Ljubljani, a uz Ususret klizeći objavio je i zbirku poezije Tišima. Bio je suosnivač i urednik časopisa i paraliterarne organizacije I.D.I.O.T.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 19.09.2018