O neprofitnim medijima | kulturpunkt

Video

O neprofitnim medijima

O problemima medija i tome kakve medije treba grad Zagreb govori prilog nastao u sklopu platforme Novi prostori govora. 

Novi prostori govora zagovaračka su platforma čiji je cilj uspostaviti kontinuiranu i dvosmjernu komunikaciju s Gradom Zagrebom te dovesti do podizanja svijesti o važnosti stvaranja medijske strategije.

Članice su platforme Platforma za pitanja kulture, medija i društva Kurziv, Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Udruga za razvoj kultura Kulturtreger, Centar za dramsku umjetnost - CDU, Savez udruga za razvoj neprofitnih medija N mreža te Fantastično dobra institucija Fade In koja je i producirala video prilog.

"Kada govorimo o neprofitnim medijima, možda bi bilo bolje nazivati ih društveno odgovornim medijima ili medijima koji proizvode sadržaj u interesu javnosti. U svakoj lokalnoj zajednici njihova je uloga odgovorno izvještavati, međutim to ne znači samo donositi i prenositi servisne informacije, važno je zaroniti u problematiku i donositi analitičke priloge, tekstove i emisije koji će biti itekako angažirani. Angažirani na način da pomognu građanima i građankama da kvalitetnije žive u gradu u kojem su izabrali živjeti", istaknula je u prilogu Viktorija Car, medijska teoretičarka i docentica na zagrebačkom FPZ-u.