O odmoru grada | kulturpunkt

Najave Izložba

<

O odmoru grada

Rad Katerine Duda Hvala, a sad više ništa okuplja prizore iz Dubrovnika nastale u specifičnim periodima godišnjeg ciklusa turističkoga grada. 

02.03.2018 - 01.04.2018 , Dubrovnik - Art radionica Lazareti

Suncobrani (Hvala, a sad više ništa), r.: Katerina Duda

  • A
  • +
  • -

U petak, 2. ožujka s početkom u 19 sati u Art radionici Lazareti otvara se izložba multimedijalne umjetnice Katerine Duda pod nazivom Hvala, a sad više ništa

Rad okuplja prizore iz Dubrovnika nastale u specifičnim periodima godišnjeg ciklusa turističkoga grada. Bilježenje gradske svakodnevice autorica započinje sredinom studenoga, po završetku sezone kada postoji šansa da grad nakratko zaživi kao grad. Zatim, krajem ožujka, točno prije kalendarskog početka sezone, razdoblja posljednjih trenutaka tišine, kada započinju pripreme za mjesece koji slijede. Naposljetku, u kasno proljeće, u svibnju tik prije nego počinje nepodnošljiva gužva visoke sezone, a sezonski radnici već su u gradu.

Ovim radom autorica, kako sama ističe, istražuje potencijal u onome što je od grada ostalo, u iščekivanju kraja sezone, u ideji o odmoru grada od gužve, konzumacije i scenografije.

Uz izložbu, bit će predstavljena i istoimena publikacija, kao dio serije Knjige umjetnika u izdanju ARL. Grafičko oblikovanje napravila je Petra Milički.

Izložba se može pogledati do 1. travnja 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 01.03.2018