O posljedicama članstva u EU | kulturpunkt

Najave Tribina

<

O posljedicama članstva u EU

Na tribini Mojih prvih pet u EU - kakvu budućnost želim? razgovara se o promjenama koje je ulazak u Europsku uniju donio hrvatskim građanima.

27.09.2018 , Pula - Bivša vojarna Karlo Rojc

FOTO: Peter Kurdulija / Flickr

  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 27. rujna u 16 sati u DC-u Rojc u Puli održava se tribina Mojih prvih pet u EU - kakvu budućnost želim?

Ulaskom u Europsku uniju 2013. godine Hrvatska je ostvarila jedan od svojih glavnih vanjskopolitičkih ciljeva. Pet godina poslije građani postavljaju pitanja o pozitivnim i negativnim stranama članstva u EU.

Ova tribina dio je ciklusa u čijem fokusu će biti građani. Primjerice, u kojim se segmentima života osjećaju najveće promjene te kako mogu utjecati na donošenje odluka u EU? Što za građane znače europske javne politike? Što donose europski parlamentarni izbori u svibnju 2019. godine?

Na tribini će se razgovarati o ovim i srodnim pitanjima te analizirati recentne političke izazove poput jačanja populizma i tehnokracije. Svoje osvrte i komentare na ova važna pitanja i teme pružit će stručnjaci pravne i politološke struke te predstavnica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Tribina se održava kroz projekt Preko nastavnika do učenika o EU-u koji financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz Centre znanja za društveni razvoj i program Europa za građane Europske unije.

Tribina je ponajprije namijenjena nastavnicima srednjih škola i srednjoškolcima, ali i ostaloj zainteresiranoj javnosti.

Za sudjelovanje na tribini potrebno je prijaviti se putem online obrasca.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 25.09.2018