O postjugoslavenskoj književnosti | kulturpunkt

Najave Tribina

<

O postjugoslavenskoj književnosti

Nakon proljetne tribine o postjugoslavenskom filmu, na prvom ovosezonskom Književnom petku bit će riječi o tzv. postjugoslavenskoj književnosti.

12.10.2012 - 13.10.2012 , Zagreb - Gradska knjižnica i čitaonica
  • A
  • +
  • -

Povod za diskusiju istoimena je knjiga Borisa Postnikova u kojoj autor u ideološkom ključu istražuje "mehanizme kojima se dominantni obrasci društvene, političke i ekonomske zbilje upisuju u tekst, i to ne samo na njegovoj sadržajnoj ravni, nego i na razinama književnih postupaka". 

Na tribini ćemo doznati što je postjugoslavenska književnost i u kojoj je mjeri ona povezana s devalvacijom simboličkog kapitala pisaca i zbog čega je književnost u cjelini danas prepuštena logici spektakularizacije. 

O spomenutim temama govorit će Ivica Đikić, Andrea Milanko i Boris Postnikov. Urednik i voditelj je Tonči Valentić. Tribina će se održati 12. listopada u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat s početkom u 20 sati.

 
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 09.10.2012

VEZANE VIJESTI

Postjugoslavenska književnost?

Zbirka tekstova Borisa Postnikova koja pokriva područje hrvatske, srpske i crnogorske književne produkcije izašla je u izdanju naklade Sandorf.