O povijesti osobnih i profesionalnih neuspjeha | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

O povijesti osobnih i profesionalnih neuspjeha

Spisateljica, dramaturginja, redateljica i članica mreže APAP Irena Čurik će u ožujku boraviti u berlinskom Tanzfabriku.

Rezidencija u Produkcijskom studiju APAP-a realizirana u okviru istoimenog europskog projekta, a Čurik će se u Tanzfabrik Berlin krajem ožujka predstaviti berlinskoj publici kazališnom predstavom Replacements for Years of Refusal.

Autorica će 11. i 12. veljače, u prostorijama Tanzfabrika u Berlinu, održati otvorenu audiciju za performere, glumce, plesače, glazbenike i ljubitelje pozornice u svim žanrovima, razne dobi, spola i osobnih preferencija. Uz to što će sudjelovati pri stvaranju građe za performanse sa samim performerima, Čurik će održati i dvije javne radionice bazirane na osobnim listama, pismima, iskustvima i sjećanjima kako profesionalih tako i osobnih grešaka, nezgoda i neuspjeha. Radionice će biti održane u prvome tjednu proba, a ciljaju na dvije grupe građana - kazališne radnike i nekazališnu javnost.

Europska mreža APAP je (Advancing Performing Arts Project / Projekt unapređivanja izvedbenih umjetnosti) od svog osnutka prije deset godina do danas producirala oko 100 umjetničkih programa i stvorila europsku mrežu razmjene umjetnika, umjetničkih projekata, radnika u kulturi i ideja. Mreža je uspješno uvela programe povezivanja međunarodnih i lokalnih aspekata suvremenih izvedbenih umjetnosti u različitim okruženjima i kreirala nove forme prezentacije i intermedijacije između umjetnosti i publike. Član mreže je i zagrebački Studentski centar
Izvor: SC

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 06.02.2012