O produktivnoj osami | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

O produktivnoj osami

Dizajner i pisac Bojan Krištofić govori o svojem boravku na Akademiji Schloss Solitude, kao i o vrijednostima, ali i nedostacima umjetničkih rezidencijalnih boravaka.

31.08.2018 , Koprivnica - AK Galerija
  • A
  • +
  • -

U petak, 31. kolovoza u 20 sati dizajner i pisac Bojan Krištofić u koprivničkoj AK galeriji drži predavanje 180 dana samoće o svom rezidencijalnom boravku pri javnoj zakladi Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu.  

Krištofić je prvu polovicu tekuće godine proveo na rezidencijalnom programu Akademie Schloss Solitude, jednoj od najpoznatijih i najcjenjenijih institucija takve vrste u Europi. Tijekom boravka tamo priveo je kraju rad na svojoj prvoj, pjesničkoj knjizi, i započeo pisati drugu, kritičko-esejističku, sudjelujući usporedno u raznolikim aktivnostima i sadržajima koji kolaju prostorom same Akademije i njezinom okolicom.

Uz projekcije fotografija Krištofić će posjetiteljima prenijeti svoja iskustva, pobliže ih uputiti u proces prijave za sudjelovanje u Akademijinim programima, a ispričat će ponešto i o vrijednostima, ali i nedostacima umjetničkih rezidencijalnih boravaka općenito. 

Bojan Krištofić (Zagreb, 1987.) je dizajner i pisac. Magistrirao je dizajn vizualnih komunikacija na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. Bio je dugogodišnji član uredništva Zareza, dvotjednika za kulturna i društvena pitanja te je o dizajnu, suvremenoj umjetnosti i vizualnoj kulturi kao kritičar pisao za mnoge hrvatske i regionalne magazine i portale, a surađivao je i na emisijama i programima Hrvatske radiotelevizije. Sudjelovao je u projektu Criticize This! od 2011. do 2013., namijenjenom edukaciji mladih kritičara u regiji, i bio je nagrađen kao njegov najbolji polaznik u sekciji likovnih umjetnosti.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 31.08.2018