O prostornim i vremenskim diskontinuitetima | kulturpunkt

Najave Izložba

<

O prostornim i vremenskim diskontinuitetima

Izložba Intervali, kolizije predstavlja tri umjetničke pozicije koje progovaraju o procesima materijalne i simboličke razmjene između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

20.06.2018 - 03.07.2018 , Zagreb - Galerija Nova

FOTO: Jelena Jureša, Song

  • A
  • +
  • -

U srijedu, 20. lipnja u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Nova otvara se izložba Intervali, kolizije kustosice i umjetničke voditeljice nezavisnog umjetničkog prostora Apoteka – Prostor za suvremenu umjetnost Branke Benčić, na kojoj se predstavljaju radovi umjetnika Bena Caina, Igora Grubića i Jelene Jureša

Izložba je organizirana u sklopu suradnje 2. Bijenala industrijske umjetnosti kojeg suorganizira Labin Art Express XXI u suradnji s MMSU Rijeka i Arheološkim muzejom Istre, a kuriraju članice kustoskog kolektiva Što, kako i za koga / WHW. Otvorenju će u 19 sati prethoditi razgovor Jelene Jureša i Igora Grubića naslovljen Geografija vremena.

Usredotočena na mehanizme koji uokviruju prostor i vrijeme, mjesto i identitet, izložba Intervali, kolizije predstavlja tri umjetničke pozicije koje na različite načine progovaraju o procesima materijalne i simboličke razmjene, poimanju vremena, vremenskim i prostornim diskontinuitetima, intervalima i kolizijama kao projekcijama i utvarama koje na relaciji između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti stvaraju određenu vrstu nelagode. 

Kako se navodi u najavi izložbe, predstavljeni radovi – objekt Small Subject Factory (Black) britanskog umjetnika Bena Caina, fotografije i eksperimentalno-animirani film Igora Grubića Kako se kalio čelik te novi video rad Jelene Jureša Song – ukazuju na međuodnose i tenzije različitih suprotnosti, između čovjeka i okoline, promjenjivog konteksta koji ga okružuje, te potencijalnosti ili perspektive upisane u protokole koji definiraju njihove odnose.

Izložba je otvorena do 3. srpnja 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 15.06.2018