O radu bez stvaranja | kulturpunkt

Najave Događanje

<

O radu bez stvaranja

Izvedbena intervencija Dvije grupe rade dio je trogodišnjeg koreografskog istraživačko-produkcijskog procesa Rad panike izvedbenog kolektiva BADco. i suradnika.

10.11.2018 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

U subotu, 10. studenog u GMK s početkom u 12 sati održava se izvedbena intervencija u javnom prostoru pod nazivom Dvije grupe rade.

Riječ je o nastavku istraživačkog procesa Grad, rad u sklopu projekta Rad panike kojim izvedbeni kolektiv BADco. u suradnji s nizom umjetnica i umjetnika mlađe generacije tematizira problematiku rada bez stvaranja u društvu i u umjetnosti. U izvedbenoj intervenciji sudjeluju Mia Štark, Espi Tomičić, Romina Tonković i Vida Zelić.

"Napetost između imaginacije i rada", pojašnjava se u najavi događaja, "prostor je u kojem BADco. želi istražiti suvremenu ulogu umjetnika u relacijama proizvodnje i umjetničkih praksi, društvene i ekonomske aspekte umjetničkog rada, nalog produktivnosti te valorizaciju umjetničkog rada kroz neestetske sfere društvene proizvodnje".

Koreografski istraživačko-produkcijski proces Rad panike odvija se u okviru programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, a više informacija o projektu pročitajte ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 07.11.2018