O relevantnosti forme | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

O relevantnosti forme

Udruga Drugo more u Rijeci organizira predstavljanje knjige talijanskog kritičara Domenica Quarante Onkraj novomedijske umjetnosti.

22.01.2015 , Rijeka - Filodrammatica
  • A
  • +
  • -

Predstavljanje knjige i razgovor s gostima bit će održano u sklopu programa Refleks u organizaciji Drugog mora, a u okviru projekta Masters and Servers koji se bavi kulturom umrežavanja, internetskom tehnologijom i značenjem post digitalnog. Pozvani gosti su Janez Janša - konceptualni umjetnik, kao i Nadija Mustapić te Tomislav Brajnović, profesori novomedijske umjetnosti na Akademiji primijenjene umjetnosti u Rijeci.

Nakon kratkog predstavljanja knjige Onkraj novomedijske umjetnosti (2013), u otvorenom razgovoru s gostima raspravljat će se o distinkciji novomedijske umjetnosti u odnosu na ostale umjetničke forme, o pitanju recepcije i distribucije takvih umjetničkih radova. Usto, razgovarat će se i o strukturi publike i uopće društvenoj relevantnosti novomedijske umjetnosti te edukaciji - odnosno o tome kako nekoga naučiti da se bavi novim medijima. 

Domenico Quaranta je uvaženi kritičar i kustos u domeni novomedijske umjetnosti. Redovito objavljuje radove u časopisima Flash Art i Artpulse, a potpisuje ili je uređivao niz utjecajnih knjiga na temu: Mediji, novi mediji, post mediji (2010.), Umjetnost u vrijeme video igara (2006.), U tvojem računalu (2011.), Onkraj novomedijske umjetnosti (2013.). 

Knjigu Onkraj novomedijske umjetnosti možete besplatno preuzeti ovdje.

Predstavljanje knjige bit će održano u četvrtak, 22. siječnja, s početkom u 19 sati, u riječkoj Filodrammatici.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 20.01.2015