O, sestro | kulturpunkt

Najave Izložba

<

O, sestro

Samostalna izložba Mauricija Ferlina tematizira transformaciju jedne ritualne kulturološke strukture u galerijsku izložbu.

27.06.2014 - 14.07.2014 , Pula - MMC Luka
  • A
  • +
  • -

Samostalna izložba Mauricija Ferlina bit će otvorena 27. lipnja u 20 sati u pulskom MMC Luka.

"Projekt kroz ready made izričaj tematizira transformaciju jedne ritualne kulturološke strukture (sprovoda) u galerijsku izložbu. Za razliku od uobičajnih ready made objekta, fokus nije na jednom artefaktu koji u sebi nosi tranformacijske značajke drugog ili drugih - prenesene u jedan umjetnički objekt, već preoblikovanje cijelog rituala, odnosno njegovog predmetnog i nematerijalnog sklopa u multimedijalne umjetničke instalacije i skulpture. Moj interes, kao autora, je propitivanje poznatih oblikovnih i ritualnih struktura s ciljem postizanja novih perceptivnih dimenzija kod posjetitelja", napisao je u najavi svoje izložbe Mauricio Ferlin.

Mauricio Ferlin (Pula, 1971.) diplomirao je 1996. godine na Studiju dizajna u Zagrebu. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Bavi se dizajnom, scenografijom, videom. Autor je četrdesetak video spotova za koje je višestruko nagrađivan. Izlagao je samostalno svoj video rad na Pontes-u 2000. i Pulafilmfestival-u 2001., Jadran- Polis-Europa - Ulcinj (Crna Gora) 2007., te umjetničke instalacije u galeriji Rigo, Novigrad u suradnji s R. Paulettom 1999. - Astrahan, te s Matijom Ferlinom - Pozdravite svoje doma 2007. i na Photodistorziji 2007. Autor je plesne predstave Tepli zdrhi, a kao koautor predstava surađivao je sa Majom Delak i Malom Kline. Autor videa za predstave više autora (Delak/ Kline, S. Kane, Ivana Sajko…). Autor je kazališnih scenografija, glazbe za kazalište, izložbenih postava kao i vizualnih identiteta brojnih kulturnih (i inih) subjekata (Istarsko narodno kazalište, Sa(n)jam knjige u Istri, Etnografski muzej Istre, Odjel za kulturu IŽ, Sveta Srca Pula, POU Poreč, Obrtnički sajam Istre, Radio Istra…) i stalni suradnik više istarskih kulturnih institucija za koje je u petnaest godina oblikovao više tisuća grafičkih proizvoda. Svoj kreativni doprinos kao autor, art direktor ili suradnik pružio je u ostvarivanju kulturnih projekata poput Sa(n)jam knjige u Istri, Istarsko narodno kazalište, Muzejsko galerijski prostor Sveta Srca, Međunarodni kazališni festival mladih, 1700. godišnjica dolaska sarkofaga sv. Eufemije u Rovinj, Pula Film Festival, Šoljanovi dani, Istarska enciklopedija, Festival plesa i neverbalnog kazališta, Polis, Oštarija Ćuk, 43. Annale u Poreču, RoVino, Monte Librić, Gandusiana, IstraEtnoJazz, Multimeridijan 2010., Valiže&Deštini, Rođenje grada, Ki sit ki lačan…Dobitnik je nagrade Milovan Gavazzi 2012. za knjigu Valiže&deštini kao koautor i oblikovatelj. Živi i djeluje u Puli.

Izložba je otvorena do 14. srpnja.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.06.2014