O svjetlu, sceni i drugim stvarima pro bono | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

O svjetlu, sceni i drugim stvarima pro bono

Na okruglom stolu Dijalog struka koji organizira Sekcija za interijere DAZ-a govorit će arhitektice ARCHIsquada i mutimedijalni umjetnik Bojan Gagić.

27.03.2013 - 28.03.2013 , Zagreb - Društvo arhitekata Zagreba
  • A
  • +
  • -

Četvrti okrugli stol Dijalog struka, ovaj put s temom O svjetlu, sceni i drugim stvarima pro bono, bit će održan 27. ožujka u 19 sati u prostorima Društva arhitekata Zagreba. Okrugli stol dio je ciklusa programa posvećenog dizajnu interijera koji organizira Sekcija za interijere Društva arhitekata Zagreba. Gošće okruglog stola su arhitektice Ana Dana Beroš i Mirna Horvat (ARCHIsquad) te mutimedijalni umjetnik Bojan Gagić.

Govorit će se o ulozi svjetla u dramaturgiji kazališnih predstava, o zvuku kao važnom elementu u doživljaju prostora, o koncepcijama i vizualnom jeziku u postavu izložbi, također o radu društveno odgovorne grupe arhitekata ARCHIsquad. Tonske skice prostora nastale pretvorbom svjetla u zvuk, kompozicije ručnih lampi, kazališih reflektora i dnevnog svjetla, te solarni paneli kao elementi pretvorbe svjetla u zvuk karakteristični su za eksperimentalne radove Bojana Gagića. Luminoakustika karakterizira Gagićeve kompozicije, instalacije, kazališne i druge projekte.

Koncepti postava izložbi koje radi Ana Dana Beroš, samostalno i u suradnji s arhitektonskim uredom 2+ te udrugom ARCHIsquad untar koje djeluje i arhitektica Mirna Horvat, proširuju promišljnje prostora izvan granica arhitektonskog u sfere vizualnosti, kulture, socijalnog, angažiranog i političkog. 

U radu Mirne Horvat kroz angažman u predstavi koja se bavi problemom maloljetničkog nasilja i šutnjom o istome, te aktivističkim radom u odredu za arhitekturu savijesti, vidljiv je isti senzibilitet za pojednostavljenjem arhitekture do njezine nužnosti i stvaranjem boljih prostora suživota. 

Moderatori su Robert Križnjak i Davorka Perić

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 22.03.2013