O umjetničkim praksama stvaranja urbanog prostora | kulturpunkt

Najave Promocija

<

O umjetničkim praksama stvaranja urbanog prostora

Knjiga Anamnesis: Dijalozi umjetnosti u javnom prostoru Sandre Uskoković posvećena je temi opstojnosti i spoznajnih potencijala umjetničkih intervencija u prostoru grada.

23.02.2019 , Zagreb - ZKM

Tomislav Gotovac

  • A
  • +
  • -

U subotu, 23. veljače u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih održava se promocija knjige Sandre Uskoković Anamnesis: Dijalozi umjetnosti u javnom prostoru.

Na predstavljanju će govoriti Ivana Keser, urednica knjige, umjetnica i izvanredna profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Agata Juniku, teatrologinja, docentica na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, Marina Gržinić, autorica pogovora knjige, Institut za filozofiju ZRC-SAZU u Ljubljani, i Akademija likovnih umjetnosti u Beču, Sandra Sterle, umjetnica i izvanredna profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Splitu, i Sandra Uskoković, autorica knjige, izvanredna profesorica na Odjelu za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku. Razgovor će moderirati Srđan Sandić.

Kako stoji u službenoj najavi, "knjiga je posvećena kulturnim i umjetničkim praksama koje uspostavljaju nove modele aktivnog sudjelovanja u stvaranju i mijenjanju kako urbane kulture tako i samog urbanog prostora s ciljem njegova slojevitijeg shvaćanja i korištenja. Kritička studija monografskog tipa na temu opstojnosti i spoznajnih potencijala umjetničkih intervencija u javnom prostoru grada tematski je aktualna u ovo vrijeme krize i kritičkog preispitivanja praksi stvaranja grada u domeni javnog prostora".

 

Detaljnije informacije dostupne su na Facebook stranici događanja.

 

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 23.02.2019