O uspjehu i kako do njega | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

O uspjehu i kako do njega

Gazda je dokumentarac o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a dotiče se i povijesti najveće hrvatske korporacije Agrokora.

04.10.2016 , Zagreb - Kino Europa

U utorak, 4. listopada, u 19.30 sati u kinu Europa održat će se premijera dugometražnog dokumentarnog filma Gazda. Gazda je dokumentarac o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a dotiče se i povijesti najveće hrvatske korporacije Agrokora.

Film je imao testnu projekciju na Motovun Film Festivalu gdje je izazvao veliku medijsku pažnju, nakon čega je i ispunjen prvi cilj crowdfunding kampanje da se prikupi 3000$ za dovršetak filma. Film je u odnosu na testnu projekciju veći za jedno poglavlje i duži za deset minuta.

Redatelj je filma Dario Juričan, scenarist Zvonimir Tivon, montažerka Sandra Mitić, a ekipa filma Igor Jelinović, Bojan Radanović, Luka Sepčić, Josip Lukić. Film nastaje u produkciji Hrvatskog centra za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN). Na premijeri će se predstaviti kompletna ekipa filma.

Karte za premijeru mogu se do 28. rujna nabaviti sponzoriranjem projekta već od 5 američkih dolara putem Indiegogo platforme.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.09.2016