O ženama stijenama | kulturpunkt

Najave Festival

<

O ženama stijenama

ŠUŠUR! Festival od riči ove će godine ugostiti regionalne autorice i autore koje svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet.

06.08.2017 - 07.08.2017 , Korčula - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

"Na Zemlji nikada nije bilo ovoliko više muškaraca od žena, ali u Korčuli ovog ljeta, barem za vrijeme ŠUŠUR!-a, Festivala od riči, jezičac vage će dobrano skliznuti u korist tzv. nježnijeg spola. O Ženama Stijenama raspravljat će se na književnim tribinama; svoje žene heroine će djeca oslikavati na likovnoj radionici, a zabavljat će se podjednako muškarci i žene, bez obzira na rodnu pripadnost na završnom slavlju uz glazbu koja nadilazi spol, dob i jezik", najava je organizatorica festivala, pet prijateljica s međunarodnim adresama od Beča preko Beograda do Zagreba i Splita koje uz ljubav prema Korčuli vezuje i strast prema čitanju. 

Budući da je književnost ženskog roda, ŠUŠUR! Festival od riči će ove godine u goste pozvati regionalne autorice i autore koje svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet i rodnu kompartmentaliziranost. 

U nedjelju i ponedjeljak, 6. i 7. kolovoza, s početkom u 21 sat, osvježenje u lijepim riječima i večernjem povjetarcu potražit će publika svih uzrasta i raznih nacionalnih pripadnosti. U kamenom krilu starog grada Korčule na trgu ispred crkve Sv. Marka, Vedrana Rudan /HR/ i Olja Savičević Ivančević /HR/ će pričati o svojim heroinama, Lamija Begagić /BiH/ i Tanja Šljivar /BiH, RS/ raspravljat će o prisutnosti žena u književnosti i na kulturnoj sceni, a da ne ostane sve među ženama, Boris Miljković /RS/ i Sven Popović /HR/ će reći što misle o muško-ženskim likovima i ulogama u postmoderističkom društvu. Za dobru atmosferu i duhovita, a pametna pitanja pobrinut će se rodno izbalansirani moderatorski duo Mime Simić i Dinka Kreha.

Druženje s književnicima nastavit će se u nešto neformalnijem formatu na velikoj fešti u ljetnom kinu u ponedjeljak nakon službenog programa gdje će se za glazbeni program pobrinuti DJ Ewox.

U nedjelju, 6. kolovoza, dječja radionica radnog naziva "Žene stijene", u suradnji s portalom djeca.hr s početkom u 18 sati će ispred crkve Sv. Petra zabaviti i educirati mališane, čije ćete rukotvorine susretati danima kasnije po korčulanskim štradama i pjacama.

Udruga kulturne akcije KULA već šestu godinu za redom uveseljava Korčulane i njihove goste organizirajući ŠUŠUR! Festival od riči koji polako ulazi u tkivo grada i svakog kolovoza podjednako zabavi i educira svoju publiku. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 28.07.2017