Obala je javno dobro | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Obala je javno dobro

Stručna rasprava o Prijedlogu Zakona o koncesijama organizirana je s ciljem pokretanja šire javne rasprave o mogućim alternativama njegovim potencijalno štetnim odredbama.

29.06.2017 , Zagreb - Novinarski dom

FOTO: Pokret otoka / Facebook

  • A
  • +
  • -

Centar za mirovne studije, Pokret otoka i Hrvatski pravni centar pozivaju na stručnu raspravu Zaštita javnih dobara i javnog interesa u sustavu koncesija - što sve treba osigurati Zakonom o koncesijama, koja će se održati u četvrtak, 29. lipnja, u 14 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2, u Zagrebu.

Pozivajući se na odgodu glasanja o Prijedlogu Zakona o koncesijama i na nespremnost vladajućih na njegovo upućivanje u treće čitanje i otvaranje javnog savjetovanja, stručna rasprava organizirana je s ciljem pokretanja šire javne rasprave o mogućim alternativama onim odredbama Zakona koje se procjenjuju štetnima za zaštitu javnih dobara ili protivnima javnom interesu.

U raspravi će u svojstvu panelista sudjelovati Inge Perko Šeparović, sveučilišna profesorica javnog menadžmenta u mirovini i redovna članica HPC-a, koja će održati izlaganje Studija slučaja: koncesije za crpljenje vode na primjeru tvrtke Jamnica d.d., i dr. sc. Nenad Starc s Ekonomskog instituta u Zagrebu, čije je izlaganje naslovljeno Utjecaj prijedloga Zakona o koncesijama za razvojnu perspektivu otoka i pitanja (samo)održivosti otoka.

Predavanjima Primjer koncesije na pomorskom dobru u uvali Čikat na Malom Lošinju, koje će održati Bojana Genov iz inicijative Čovjek po mjeri otoka, i Primjer parka Marjan u Splitu Gabrijele Medunić Orlić iz Udruga Sunce bit će predstavljena i dva slučaja devastacije koncesioniranog obalnog područja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 28.06.2017