Objekti koji se kreću u vodi | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Objekti koji se kreću u vodi

Radionin edukativni laboratorij na radionici Podvodna elektronika bavit će se elektroničkkim objektima namijenjenima za rad u vodi.

19.03.2016 - 20.03.2016 , Zagreb - Radiona Lab, Kruge 48/2
  • A
  • +
  • -

Radionica Podvodna elektronika – Performans podmornica predstavlja novi izazov za Radionin edukativni lab jer do sada lab nije nikada radio elektroničke objekte namijenjene za rad u vodi, stoga je nakon radionice Kompleksni elektronički leteći objekti koja se bavila letećim objektima, bilo logično da se ovom radionicom voditelj i polaznici bave podvodnim objektima koji se kreću. Radionica će u sebi imati elemente robotike i elektronike. Nakon radionice polaznici će na jednom od zagrebačkih jezera napraviti prezentaciju radionice pod nazivom Performans podmornica.

Na radionici će polaznici zajedno izrađivati DIY verziju podmornice sastavljenje od plastičnih cijevi koje su lako dobavljive u lokalnim dućanima. Podmornica će se pokretati pomoću motora koji su izvađeni iz dječjih igračaka i prepravljeni u vodootporne. Nakon radionice dokumentaciju o izradi podmornice članovi Radione će dokumentirati na svojoj wiki stranici

Voditelj radionice Goran Mahovlić (elektroničar po struci) radi godinama kao serviser informatičke i bankarske opreme. Teško se suzdržava da ne rastavi skoro svaki uređaj koji mu dođe u ruke. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, od hakiranja kineskih proizvoda, prenamjene raznih odbačenih uređaja do ozbiljnog igranja tehnologijom i programiranja mikrokontrolera. Goran je tehnički koordinator udruge Radiona. Do sada je vodio niz uspješnih radionica i prezentacija, te redovito sudjeluje na Radioninim projektima i izložbama. Goran je i jedan od osnivača portala Lemilica.com za koji i piše. Član je projekta Otvorena Mreža koji se zalaže za dostupan i otvoren internet.

Radionica će se održati 19. i 20. ožujka od 14 do 19 sati, a prijaviti se možete putem elektroničke pošte do 15. ožujkaViše potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 02.03.2016