Oblak | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Oblak

Film Miroslava Sikavice posvećen je Luki Ritzu i svojevrsni je simbol borbe protiv nasilja među mladima.

17.11.2011 - 20.11.2011
  • A
  • +
  • -

"Kuda idem ne znam, ali htio bih, kad umrem, da me kremiraju i stave u neku lijepu pepeljaru", zapisao je u svojoj potrazi za smislom života, 14-godišnji Luka Ritz. Vjerojatno ni u najluđim snovima nije pomišljao da bi se to moglo dogoditi tako brzo. A dogodilo se niti pune četiri godine kasnije. Njegovo premlaćivanje i posljedična smrt 2008. godine te višemjesečna potraga za počiniteljima potresli su hrvatsku javnost i potaknuli snažnu građansku kampanju otpora maloljetničkom nasilju.

Ovo je intimna priča koja se događala daleko od očiju javnosti. Dokumentarac o traumatičnom gubitku sina jedinca, najboljeg prijatelja, dečka, koji u rasponu od godinu dana nakon Lukine smrti prati njegove najbliže, te priča o potrebi i važnosti građanske solidarnosti i aktivizma u današnjem društvu.

Ako ste na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu propustili pogledati film Miroslava Sikavice o Luki Ritzu, od 17. studenog imate još jednu priliku pogledati ovaj intiman film na platnu Dokukina Croatia. U četvrtak nakon projekcije u 21 sati imat ćete priliku razgovarati s redateljem Miroslavom Sikavicom te snimateljicom i montažerkom Ivom Kraljević.

Raspored prikazivanja pogledajte ovdje.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 15.11.2011