Obogaćivanje tjelesnog vokabulara | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Obogaćivanje tjelesnog vokabulara

Na radionici s renomiranim akrobatom Mattom Pasquetom polaznici prolaze tehničku stranu izvedbe handstandova i istražuju koreografiju ulaska i izlaska iz akrobatskih elemenata.

19.06.2018 , Split - Hala 100
  • A
  • +
  • -

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 organizira akrobatsku radionicu s renomiranim akrobatom Mattom Pasquetom, koja će se održati u srijedu, 20. lipnja od 19 do 22 sata u HALI 100 .

Pasquet se dvije godine školovao u cirkuskoj školi ENACR (École Nationale des Arts du Cirque de Rosny-sous-Bois) u Parizu, a zatim je završio dodatne tri godine formalnog cirkuskog obrazovanja na akademiji DOCH (University of Dance and Circus) u Stockholmu. Specijalizirao se za handstandove, acro dance i cyr wheel. 

Odmah nakon diplome na DOCH-u 2015. godine jedan od najpoznatijih suvremenih cirkuskih kolektiva Les 7 Doigts de la Main (7 Fingers) angažirao ga je kao izvođača u predstavi Triptyque.

Nakon iskustva rada i turneje s kanadskim kolektivom, zajedno sa četvero kolega s DOCH-a Matt je osnovao suvremeni cirkuski kolektiv Fauna. Njihova prva istoimena produkcija nagrađivana je na Adelaide Fringe Festivalu 2016. godine i Edinburgh Fringe Festivalu 2017. godine. 

Acro i flow movement radionica s Matt Pasquetom koncipirana je na način da polaznici prolaze kroz tehničku stranu izvedbe handstandova i istražuju načine na koje mogu "plesnije" ulaziti i izlaziti iz akrobatskih elemenata te na taj način obogatiti vlastiti tjelesni vokabular.

Cijena radionice je 200 kuna, rezervacija mjesta mailom je obavezna jer je broj polaznika ograničen.

Za više informacija zainteresirani polaznici mogu se javiti organizatoru putem njegove Facebook stranice.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 19.06.2018