Obračun s pjesničkim sebstvom | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Obračun s pjesničkim sebstvom

Pjesnikinja i spisateljica Irena Matijašević predstavlja svoj hvaljeni debitanski roman Crno pismo, "programatsko djelo koje nas polagano uvlači u radnju koje kao da ni nema".

25.03.2017 , Zabok - Zelena dvorana
  • A
  • +
  • -

Nagrađivana pjesnikinja i spisateljica Irena Matijašević  dolazi u Zabok gdje će u subotu, 25. ožujka u 20 sati predstaviti svoj debitanski roman Crno pismo.

Irena Matijašević neobična je pojava na našem književnom nebu: pjesnikinja koja je odlučila biti romanopisac, i to joj izvrsno ide. Njezino Crno pismo je nešto poput njezinog 'obračuna' sa samom sobom u ulozi pjesnikinje, programatsko djelo koje nas polagano uvlači u radnju koje kao da ni nema, ali kroz tu hibridnu formu između dnevnika, eseja, pjesama i proze, saznajemo sve o jednom životu neobične junakinje koja je podjednako divlja i pitoma, nesretna i sretna...

Diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu. Piše eseje i poeziju. Pjesme su joj prevođene na njemački, slovački i poljski jezik. Bila je članica predsjedništva Hrvatskog semiotičkog društva. Radi kao urednica na Trećem programu Hrvatskog radija. Objavila je tri zbirke poezije i poetski roman Crno pismo.

O knjizi će s autoricom razgovarati Ljiljana Pavlina

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 23.03.2017