Očekujući neočekivano | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Očekujući neočekivano

Na proslavi rođendana prerano preminulog eksperimentalnog gitarista Dragana Pajića - Paje nastupa mnogoljudni postav Cul-de-Saca uz goste.

14.12.2014 , Zagreb - Močvara

Cul-de-Sac

O hrvatskoj glazbenoj sceni 80-tih napisani su mnogobrojni tekstovi, a najpoznatije predstavnike u jednom dahu nabrojat će vam "i staro i mlado". No, kako to obično biva, uvijek postoje i neopjevani heroji, istinski inovatori - ljudi ispred svog vremena. Jedan od takvih, među najpoznatijima od nepoznatih, bio je i prerano preminuli Dragan Pajić – Pajo. Čovjek koji je pokrenuo seriju legendarnih improvizatorskih koncerata – Impronedjeljci, osnovao Orkestar za ubrzanu evoluciju te radio glazbu za filmove i kazališta. 

Upravo je on, kao osnivač eksperimentalnog benda Cul-de-Sac, zaslužan za manje poznatu stranu tih mitskih 80-ih, onu začetu spontanim svirkama na zagrebačkim ulicama i prolazima. Kroz postavu tog impro jazz eksperimentalnog sastava, prvog u ovim krajevima, prošlo je bezbroj glazbenika, a među njima i neki od najpoznatijih u našoj glazbenoj povijesti poput Darka Rundeka

Pajinom smrću nije zamrla i želja da sestarim fanovima i mladim generacijama približe mogućnosti i atmosfera ovakve vrste muziciranja, te time pomaže u nastajanju novih sličnih glazbenih projekata, proširenju impro scene u Hrvatskoj i regiji te čuvanju uspomene na Paju. To je zadaća i ovog koncerta, koji se održava upravo na Pajin rođendan, i na koji ste pozvani da dođete otvorena uma, željni novih iskustava i očekujući neočekivano. 

Ovaj će put mnogoljudni impro orkestar nastupiti u sastavu: Darko Rundek, Damir Prica Capri, Andreja Košavić Kurelec, Igor Pavlica, Neven Jurić, Franjo Glušac, Bruno Vorberger, Miro Manojlović, Nikola Vincelj - Jinks, Miodrag Krencer - Mic i gosti.

Uz glazbeni dio programa, bit će održana i izložba plakata i grafika stalnog suradnika Cul-de-Sac-a, Nikole Vincelja – Jinksa.

Koncert će biti održan u nedjelju, 14. prosinca, u klubu Močvara, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice je 50 kuna.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 10.12.2014