Od cirkusa do plesa | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Od cirkusa do plesa

Festival za suvremeni cirkus i izvedbene umjetnosti Mirabilia održava se od 19. do 23. lipnja 2013. godine u talijanskom gradu Fossanu, u okolici Torina.

  • A
  • +
  • -

Festival Mirabilia najznačajniji je festival izvedbenih umjetnosti u Italiji koji u svom sedmom izdanju 2013. godine programira više od 40 izvedbenih kompanija iz 13 različitih europskih zemalja od čega 22 premijere i ugošćuje više od 300 profesionalaca s četiri kontinenta na konferencijama, seminarima, okruglim stolovima.

Sudjelovanje u OFF programu festivala otvoreno je za sve profesionalne kompanije iz svijeta suvremenog i tradicionalnog cirkusa, urbanog i suvremenog plesa, fizičkog i uličnog kazališta, žonglere, lutkare koji nisu dio službenog programa festivala, a žele iskoristiti priliku i predstaviti svoj rad pred profesionalcima.

Od listopada 2012. godine Antonia Kuzmanić, članica splitske kompanije Room 100, pridružila se selektorskom timu festivala Mirabilia kao umjetnička direktorica, uz glavnog umjetničkog ravnatelja festivala Fabrizija Gavostu i Šarku Maršikovu, voditeljicu češkog cirkuskog centra Cirqueon.

Prijave su otvorene do 20. siječnja 2013. godine, a odluka o petnaest kompanija pozvanih u OFF program biti će poznata do kraja veljače 2013. godine.

Više potražite ovdje

Izvor: Room 100

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 24.12.2012