Od Farskih otoka do Indonezije | kulturpunkt

Najave Festival

<

Od Farskih otoka do Indonezije

Prvo izdanje Betina film festivala pored brojnih projekcija donosi i zanimljiva predavanja renomiranih filmaša te radionice za djecu i mlade.

06.09.2018 - 10.09.2018

FOTO: Crabs' Flight, r. Bhima Gandica, Inti Torres

  • A
  • +
  • -

Prvo izdanje Betina film festivala (BAFF) održava se od 6. do 10. rujna u Betini na otoku Murteru. Tijekom četiri dana festival prikazuje se više od šezdeset animiranih, dokumentarnih i igranih gilmova. Međunarodni natjecateljski program BAFF-a prikazuje autore iz cijelog svijeta, od Farskih otoka pa sve do Indonezije.

Od hrvatskih igranih kratkometražnih filmova organizatori izdvajaju Behemot Igora Dropuljića, U Plavetnilo  Antonete Alamat Kusijanović i Maricu Judite Gamulin, dok u dokumentarnoj selekciji preporučuju Uvik isto Slavice Šnur, Mezostajun Ivana Ramljaka i Dragi susjedi Nebojše Slijepčevića. Animirane hrvatske filmove predstavljaju Biciklisti Veljka Popovića i Nestali s kišom Siniše Ercegovca.

Večernje projekcije na glavnom betinskom trgu rezervirane su za dugometražne filmove hrvatske produkcije koji su izvan konkurencije – 8. povjerenik, Lada kamenski i Comic Sans.

Gosti ovogodišnjeg Betina Film Festivala su ugledni splitski filmaši Boris Poljak i Vlado Zrnić te zadarska glumica Tamara Šoletić koji će održati predavanja vezana za njihov rad u filmskoj umjetnosti, a u sklopu Q&A jutarnjeg programa u BAFF zoni odgovoriti na sva pitanja zainteresirane publike. Na festivalu gostuje i Milan Gostimir iz Legame studija s predavanjem o virtualnoj stvarnosti i filmu, koju će Betinjani moći doživjeti iz prve ruke u Prezentacijskom centru.

Osim brojnih projekcija i predavanja posjetitelji festivala imaju priliku sudjelovati u fotografskoj radionici, izrađivanju storyboarda, radionici glumačkog karaktera te radionici filma u jednom kadru. Filmske radionice namijenjene su djeci i mladima, a prijaviti se može preko službene facebook stranice festivala.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 05.09.2018