Od FM-a do weba | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Od FM-a do weba

Prvi hrvatski community radio, KLFM.org, nastavlja svoju turneju i u Zagrebu organizira tribinu i svirku.

22.11.2014 , Zagreb - Booksa

Nakon svibanjskog splitskog događanja pred Domom mladih i listopadskog u Rijeci na Kontu, za posljednji dio turneje ostao je Zagreb kao sredina kojoj ne nedostaje glazbenih događanja, ali i kao svojevsrtan centar političke i legislativne moći koji može donijeti neke nove odgovore potrebne za budućnost sličnih medija u razvoju.

Danas na području Europske unije djeluje oko 2200 radijskih i petstotinjak televizijskih projekata valoriziranih rezolucijom o community medijima Europskog parlamenta iz 2008. godine, koju je potvrdila i Europska komisija. Splitski KLFM je community radio platforma, sadržajem kulture, muzike i sporta obraća se raznolikim društvenim i dobnim skupinama i to putem internetske radio platforme, koja za razliku od FM-a u hodu olakšava infrastrukturne korake. Od adrese 104.1 FM do web-portala bio je malen korak.

Tribina pod nazivom Radio u zajednici bit će održana u subotu, 22. studenog, u 18 sati. Sudionici su Milan F. Živković (Ministarstvo kulture), Vesna Roller (Agencija za elektroničke medije), Agata Juniku (Stručno povjerenstvo za neprofitne medije), Borjan Batagelj (OSA media Labin), Ante Frankić (KLFM) te Petar Holenda i Gordan Antić (Udruga za medijski pluralizam 808 – Radio 808). Moderator je Vid Jeraj.

Nakon tribine održat će se ono što i jest glavni događaj turneje Radio na cesti - svirka i live stream dvoje izvođača. U Booksi će nastupiti Dino Santaleza (Pridjevi) i bend Svemir. Svirka počinje u 19.30 sati.

Projekt Radio na cesti podržava mreža Clubture.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.11.2014