Od ideje do fimske špice I | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Od ideje do fimske špice I

Tečaj je namijenjen svim kreativcima koji su zainteresirani za dobro poznavanje suvremenih digitalnih tehnologija bez kojih je današnja filmska i TV produkcija teško zamisliva.

12.04.2011 - 22.04.2011
  • A
  • +
  • -

Tečaj Od ideje do filmske šipce I (osnovni) održavat će se u Klubu SC-a Studentskog centra u svibanj 2011. Cijena tečaja iznosi 750 kn, a za studente i školarce 450 kn.

Cilj tečaja je razumijeti proces oblikovanja TV i filmske špice, od njezine početne ideje do konačnog prikazivanja u TV ili filmskom mediju.

Tečaj uspostavlja ravnotežu između teorije i prakse digitalnog oblikovanja, raspravljajući i o najkompleksnijim vizualnim konceptima izrade špice na jednostavan i jasan način, uz pomoć videotutoriala i drugih konkretnih primjera. Tijekom tečaja obrazlažu se sljedeća područja koja su osnova za stvaranje filmske ili TV špice:

- storyboarding, storytelling,

- tehnike 3D modeliranja

- tehnike oblikovanja i upotrebe tekstura

- kategorizacija materijala (shaders)

- tehnike 3D animacije

- osvjetljavanje virtualne scene

- analiza digitalnog kadra i postavljanje kamera unutar istoga

- upotreba animiranih kamera tj. kako uključiti animirani objekt u sceni

- postavljanje parametra za procesiranje slike (rendering) kao i optimizacija

- digitalna montaža

- aplikacija zvuka

- osnove postprodukcije.

Po uspješno završenom tečaju kandidati će moći tečajni projekt upotrijebiti kao osnovu za daljnje usavršavanje ukoliko se budu željeli profesionalno baviti oblikovanjem za filmski i TV medij. Isto tako, tečajni projekt može biti koristan i upotrebljiv materijal za sve polaznike koji se žele upisati na ALU- odsjek za animirani film i nove medije.

Za uspješno sudjelovanje u radionici Od ideje do filmske špice svaki polaznik mora obvezno imati instalirane sljedeće programe na svojem laptopu: Cinema 4D (od verzije 11.5 na više), Adobe After Effects (od verzije CS4 na više), Photoshop, Adobe Illustrator (od verzije CS4 na više, premda nije uvjet), Adobe Photoshop (od verzije CS4 na više, premda nije uvjet).

Voditeljica Lidija Đikanović diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo – grafika i kiparstvo. Izobrazbu nastavlja na postdiplomskom studiju na Akademiji za likovno umetnost i oblikovanje u Ljubljani, smjer Interaktivno oblikovanje, pri prof. E. Čehovinu. Ima više od 10 godina iskustva u kompjutorskoj grafici na različitim projektima s područja kompjutorskih igara, filma, videa i reklama. Kao umjetnički direktor ili kao interaktivni umjetnik, sudjelovala je s vodećim slovenskim agencijama. Projekti u kojima je sudjelovala bili su predstavljeni na ECTS, London; E3, Los Angeles; Museum of Design, London; Centre Georges Pompidous, Pariz; WAF, Barcelona.

Predviđeni termini tečaja u trajanju od 3 sata u popodnevnom terminu su ponedjeljak, 2. svibnja, srijeda, 4. svibnja, četvrtak, 5. svibnja, subota 7. svibnja, ponedjeljak, 9. svibnja, srijeda, 11. svibnja, četvrtak, 12. svibnja i subota, 14. sbivnja.

Rok za prijave je 22. travnja, a dodatne informacije možete dobiti putem maila.

 

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 12.04.2011