Od ideje do materijalizacije | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Od ideje do materijalizacije

U sklopu izložbe Paulien Oltheten U međuvremenu vježbam, Ured za fotografiju organizira panel diskusiju na temu fotoknjiga.

19.06.2017 , Zagreb - Galerija SPOT

U sklopu izložbe Paulien Oltheten U međuvremenu vježbam u galeriji SPOT, Ured za fotografiju organizira panel diskusiju na temu fotoknjiga koja će se održati u ponedjeljak, 19. lipnja u 19 sati. Sudjeluju Jaka Babnik, Boris Cvjetanović, Marko Ercegović, Davor Konjikušić i Ana Opalić, uz moderatorice Lanu Lovrenčić i Jelenu Pašić.

Paulien Oltheten je nizozemska fotografkinja čija se spomenuta izložba do 23. lipnja može pogledati u Galeriji Spot (više o izložbi doznajte ovdje), a uz ostalo objavila je i nekoliko fotoknjiga. Upravo su one (ali i njihova veza s njezinom izlagačkom praksom) povod za panel. Ovom prilikom predstavit će se Theory of the Street (NAi Publishers, 2007.), Photos from Japan and my archive (NAi Publishers, 2011.), Turning Full Circle (samizdat, 2016.) i A Sort of Lecture (P. Oltheten i Lecturis publishing, 2011.).

Postavljajući pitanja što su fotoknjige, što mogu biti i kako nastaju, želja nam je kroz razgovor s fotografima promisliti sam medij i obuhvatiti proces od ideje i njezina razvoja do materijalizacije. U razgovoru ćemo se osvrnuti na uvjete produkcije i mogućnost (i isplativost) pojedinih projekata. Sudionici panela predstavit će osobna iskustva s priređivanjem i izdavanjem fotoknjiga, ulogu koju pojedina od njih ima u njihovom radu, suradnju s dizajnerima i izdavačima i sl.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 16.06.2017