Od iluzije do inkluzije | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Od iluzije do inkluzije

Osmi međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih Blind In Theatre bit će održan od 11. do 17. listopada u kazalištu Vidra.

  • A
  • +
  • -

Međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih Blind In Theatre (BIT) jedini je te vrste u svijetu i tijekom šest listopadskih dana na njemu će nastupiti kazališne grupe iz Slovenije, SAD-a, Crne Gore, Velike Britanije i Hrvatske.

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život domaćin je osmog izdanja BIT-a, a u šest dana trajanja festivala, zagrebačka publika vidjet će desetak predstava, te će moći nazočiti radionicama i okruglim stolovima u Klubu udruge slijepih Zagreb.

Od predstava su najavljene Ćelava pjevačica kazališta Novi život, Učiti vidjeti kazališta Extant iz Velike Britanije, U očekivanju Godota kazališta Breaking Through Barriers iz Sjedinjenih Američkih Država, Ne žalim za ničim Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana, Ah, ove lude žene Gledališća Slepih i slabovidnih Nasmeh iz Slovenije, Noćno sunce Homerove dramske radionice iz Crne Gore te Ispeci, pa reci kazališta Novi život. Sve će predstave biti odigrane u kazalištu Vidra.

"Naš specifikum diže zid između naše zaigranosti i vašeg interesa, no šezdeset i pet godina postojanja i dvadesetak glumaca, te 3200 do sada odigranih predstava mole vas za malo pažnje", najava je osmog izdanja festivala. 

Više potražite na stranicama Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život.

Izvor: BIT / Fotografija: Ćelava pjevačica, Novi život

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.10.2013