Od Islanda pa sve do Afrike | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Od Islanda pa sve do Afrike

Žedno uho dovodi bend Retro Stefson po prvi put u zagrebački klupski prostor.

11.09.2013 , Zagreb - KSET

Prije dvije godine, u sklopu turneje kojom su promovirali tada aktualni im drugi album Kimbabwe, Retro Stefson u Zagreb su došli kao potpuna nepoznanica na InMusic festival, da bi svojim nevjerojatno zabavnim i animirajućim nastupom sebi zajamčili ponovni dolazak na isti festival već iduće godine, ovaj put potpuno zasluženo dobivši termin na glavnoj festivalskoj pozornici.

I dok se po ostatku Europe nakon dvije uspjele festivalske turneje počelo sve više šuškati o još jednim velikim nadama koje dolaze s Islanda, u vlastitoj su zemlji Retro Stefson svojim trećim albumom jednostavnog naziva Retro Stefson u potpunosti zavladali radijskim prostorom, pa su tako čak tri singla skinuta s albuma završila na prvom, a jedan na drugom mjestu tamošnje službene top ljestvice.

Ova sedmorka, oformljena kao bend 2006. godine, i dalje nastavlja svoj nimalo lagan put proboja izvan granica Islanda, pa će ih Zagreb imati sreću ugostiti po treći put u jednako toliko godina, ali ovaj put napokon u klupskom prostoru u kakvom se ovakvi izvođači u pravilu najbolje osjećaju.

Njihov jedinstven, pametan i uistinu šarmantan spoj afra, latina, surfa i jazza koji u konačnici rezultira iznimno zabavnom i pomalo iščašenom pop glazbom, a koji uvelike duguje podrijetlu samih članova grupe koje seže od Islanda pa sve do Afrike, predstavit će se u KSET-u, 11. rujna.

Ulaznice po cijeni od 45 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku, na ulazu će koštati 60 kuna. Također, ulaznice možete osvojiti ovdje.

Koncert počinje u 21.30 sati.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.09.2013