Od klonuća do urušavanja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Od klonuća do urušavanja

Novim projektom pod nazivom Slom, multimedijalna umjetnica Maja Marković propituje odnose između čovjeka i njegovog prostornog okoliša.

12.12.2014 - 09.01.2015 , Zagreb - Galerija Događanja

Već u prethodnim radovima Maja Marković je problematizirala pojam arhitekture kao širokog diskurzivnog polja s čestom asocijacijom na dom, što joj je koristilo za jasnije artikuliranje i prezentiranje ideja. U njima je pokušala problematizirati najrazličitija psihološka stanja vezana uz svakodnevicu koja je svima nama, a pogotovo slobodnim umjetnicima, postala izuzetno neizvjesna i tjeskobna.

Novim projektom krenula je korak dalje ispitujući pojam sloma kao stanja kojim obuhvaća njegove psihičke, ali i fizičke manifestacije shvaćajući ga u najširem rasponu od blagog klonuća, preko postepenog urušavanja, do konačnog pada i propasti. Te osjećaje autorica pokušava materijalizirati i prezentirati u vidu nekoliko fragilnih objekata.

Maja Marković rođena je 1979. godine u Zagrebu. Diplomirala slikarstvo na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Ante Rašića 2011. godine. Za svoj rad primila je nekoliko priznanja i nominacija te je boravila na nekoliko rezidencija izvan Hrvatske. Od 2007. godine kontinuirano izlaže na samostalnim i skupnim  izložbama. Članica je HDLU-a.

Izložba će biti otvorena od 12. prosinca do 9. siječnja u Galeriji događanja.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 08.12.2014