Od lokalne do globalne razine | kulturpunkt

Video

Od lokalne do globalne razine

O rastućim trendovima fašizacije društva govore Boris Buden, Đurđa Knežević, Mira Lorger i Boris Postnikov.

Tribinom pod nazivom "Fašizacija Splita: U izazovima nove ideologizacije" započeo je u Amfiteatru Doma mladih trodnevni Splitski forum u organizaciji udruga Teserakt, queerANarchive i Cenzura Plus.

Na tribini su Boris Buden, filozof i publicist, književnice i publicistkinje Đurđa Knežević i Mira Lorger, te novinar Boris Postnikov razgovarali o razlozima ponovnog uvođenja ideja radikalno desne ideologije u javni diskurs, te njezinim posljedicama na društvo u cjelini.

Splitski forum traje od svibnja do rujna, a započeo je trodnevnim programom (od 16. do 18. svibnja) s ciljem propitivanja zabrinjavajuće rastućih trendova fašizacije u društvu, kako na globalnoj - evropskoj, tako i na regionalnoj te lokalnoj razini.

Za publiku koja nije imala priliku sudjelovati na tribini, emisija Cenzura pripremila je veći dio izjava gostiju. Cenzura je realizirana u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus iz Splita, a emitira se petkom u 21.10 na TV Jadranu. Možete je pratiti i na Vimeo kanalu.