Od okretišta do kupališta | kulturpunkt

Najave Program

<

Od okretišta do kupališta

Treća šetnja u sklopu ovogodišnjeg programa Voda i javni prostor tematizira potencijale javnog prostora uz trasu potoka Črnomerca.

02.07.2016 , Zagreb - Okretište Črnomerec
  • A
  • +
  • -

Treća šetnja u sklopu ovogodišnjeg programa Voda i javni prostor projekta Ars Publicae nazvana je "Od okretišta do kupališta", a održat će se u subotu, 2. srpnja, s početkom u 17.30 sati na okretištu tramvaja Črnomerec (kod ZET-ove kućice).  

Programom Voda i javni prostor u 2016. godini u fokusu je pitanje (ne)dostupnosti besplatne pitke vode u javnom prostoru Zagreba, voda kao element javnog prostora te općenito voda kao javno dobro.

Program obuhvaća produkciju novih angažiranih umjetničkih radova u javnom prostoru. Predviđeno je tradicionalno održavanje javnog natječaja za umjetničke intervencije, te jedna intervencija umjetnika na poziv tima projekta. 

Realizacija umjetničkih radova poslužit će i kao povod stvaranja znanja o gradu i njegovim potencijalima putem urbanološkog istraživanja i produkcije. Šetnja tematizira potencijale javnog prostora uz trasu potoka Črnomerca, a voditelj je Saša Šimpraga. Predviđeno trajanje šetnje je oko 2 sata.

Šetnja se održava u suradnji projekta s platformom 1POSTOZAGRAD i programom Seminar za hodače. Sve ostale održane i planirane šetnje u sklopu programa Voda i javni prostor možete vidjeti ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 29.06.2016