Od političke satire do ironijskog idealizma | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Od političke satire do ironijskog idealizma

Cruising sa Srđanom Sandićem predstavlja zbornik Humor o svakodnevnoj komunikaciji koji iz različitih aspekata pristupa humoru u širokom registru njegovih pojavnosti.

30.05.2018 , Zagreb - net.kulturni klub mama
  • A
  • +
  • -

U petak, 30. svibnja u klubu MaMa s početkom u 19 sati održava se novo izdanje Cruisinga sa Srđanom Sandićem na kojem se predstavlja zbornik Humor u svakodnevnoj komunikaciji, objavljen ove godine u nakladi Instituta za etnologiju i folkloristiku. O knjizi će uz moderatora Srđana Sandića govoriti Ljiljana Marks, jedna od urednica zbornika, te recenzentica dr.sc. Lada Čale Feldman.

"Riječ je o prvoj domaćoj monografiji koja iz različitih aspekata i metodoloških očišta te na različitim tekstovnim i kulturnim predlošcima pristupa humoru u širokom registru njegovih žanrovskih, performativnih, afektivnih i sociopolitičkih pojavnosti. Različite znanstvene discipline iz kojih dolaze autori (…) potvrđuju da je humorologija neizbježno interdisciplinarni pothvat sa snažnim osloncem u folkloristici i kulturnoj antropologiji te da je pozvanija nego ikad da interpretira suvremeni sociopolitički trenutak u kojem zaigranu i transgresivnu postmodernu ironiju zamjenjuju satira i (nekropolitički) crni humor", piše u svojoj recenziji Čale Feldman. 

Sadržaj knjige potražite ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 23.05.2018