Od rudnika do baštine | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Od rudnika do baštine

Izložba Rudnici kulture – od industrijske do umjetničke revolucije dio je projekta zaštite rudarske baštine u državama nastalim na području bivše Jugoslavije.

07.07.2017 - 14.07.2017 , Split - Multimedijalni kulturni centar
  • A
  • +
  • -

U petak, 7. srpnja u Multimedijalnom kulturnom centru u sklopu splitskog Doma mladih izložba Rudnici kulture – od industrijske do umjetničke revolucije nastavit će svoju turneju realiziranu u okrilju Klubturinog programa Clubture - Hr: Programska razmjena i suradnja.

Rudnici kulture (Mines of Culture) projekt je međunarodne, međuregionalne suradnje na području zaštite i revitalizacije vrijedne rudarske baštine u državama nastalim na području bivše Jugoslavije, pokrenut 2013. godine.

Do sada je u sklopu projekta digitalizirana opsežna građa prikupljena tijekom istraživanja, objavljena je monografija Rudnici kulture, kao i istoimena brošura te su realizirane tri izložbene turneje koje su obuhvatile četrnaest uglavnom bivših ili još uvijek aktivnih rudarskih lokaliteta i mjesta u Kosovu, Srbiji, Makedoniji, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji, s radovima suvremenih umjetnika iz svih uključenih zemalja.

Selektor i autor koncepta izložbe je Branko Franceschi, dok je za postav zadužen Damir Stojnić iz organizacije Labin Art Express XXI.

Izložba je otvorena do 14. srpnja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 05.07.2017