Od škarta do arta | kulturpunkt

Najave Performans

<

Od škarta do arta

Slučajni i namjerni prolaznici moći će 20. travnja u 11 sati prijeći put od škarta do arta s djecom i mladima iz Lutkarskog, dramskog i plesnog studija Učilišta ZKM.

20.04.2013 - 21.04.2013 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Već treće proljeće mladi polaznici ZekaeM-ovog Učilišta svojim akcijama oživljava javne prostore. Nakon Cvjetnog trga i Zrinjevca, ZekaeM je prešao Savu. Ovogodišnja će se akcija održati u Novom Zagrebu, točnije u prostoru ispred i u foajeu Muzeja suvremene umjetnosti.

Stvaralaštvom mladih tematizirani su krupniji problemi suvremenog života kao što su gomilanje materijalnog i mentalnog smeća, otuđenje, nekomunikacija i sve brži tempo života. U performansu gomilanja stvarnog otpada njegovim recikliranjem nastaju etide koje nas, transformirajući se u točke gomilanja kulturnog smeća današnje "trash kulture", nivo po nivo vode do ulaza u MSU u čijem predvorju i galeriji stižemo i do arta – plesnih i mimskih etida.

Akciju najavljenu za subotu, 20. travnja, u 11 sati osmislili su djeca i mladi iz Lutkarskog, dramskog i plesnog studija Učilišta ZekaeMa.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.04.2013