Od struka na niže | kulturpunkt

Najave Filmski ciklus

<

Od struka na niže

U riječkom Art kinu Croatia bit će održana Smotra novog talijanskog filma.

14.11.2011 - 20.11.2011 , Rijeka - Art kino Croatia
  • A
  • +
  • -

Svečano otvorenje Smotre novog talijanskog filma u riječkom Art kinu Croatia bit će održano 14. studenog u 20 sati. Smotra će biti otvorena filmom Od struka na niže (Dalla vita in poi). Redatelj filma Gianfrancesco Lazotti nazočit će projekciji i otvorenju ove manifestacije.

Film Od struka na niže ima i alternativni naslov Sitničava pisma i ljubavni zločini, što je ujedno i glavni motiv filma. Rosalba, čiji je dečko Danilo osuđen na 30 godina zatvora, nije vješta s riječima te mu za razliku od njezine prijateljice Katie, ne uspjeva napisati pismo. Katia, u ime svoje prijateljice, počinje pisati pisma Danilu. Nakon što Rosalba i Danilo prekinu svoju zatvorsku romansu, Katie odluči posjetiti bivšeg dečka svoje prijateljice, što posljedično dovede do nove ljubavi, braka pa čak i bijega iz zatvora. Ipak, za Danila biti bjeguncem ujedno znači i biti bez Katie bez koje više ne može živjeti. 

U sklopu Smotre novog talijanskog filma bit će prikazani i filmovi Bez alata i zanata, Izgubljeni poljupci, Tatanka, Dragulji, Sinovi sudbine, Na moru te Boris. 

Detaljan program smotre koja se održava od 14. do 20. studenog možete pogledati ovdje

Foto: Izgubljeni poljupci 

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 11.11.2011