Od studentice od aktivistkinje | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Od studentice od aktivistkinje

Dokumentarni projekt Daleki susreti redatelja i scenarista Vilima Žlendera i Marka Stanića nagrađen je na radionici Training Networka u organizaciji udruženja East European Film Allia

Radionica je održana krajem studenoga, za vrijeme 15. međunarodnog filmskog festivala PÖFF Black Nights u Tallinu (Estonija).

Na radionicama je sudjelovalo 8 dugometražnih igranih i 7 dokumentarnih projekata. Daleki susreti podijelili su nagradu s dokumentarnim projektom See you in Chechnya (Gruzija) te dugometražnim igranim projektima Circle (Turska), Lemon Juice and Indigo (Mađarska) i Seaburners (Turska).

Projekt Daleki susreti redateljsko scenarističkog tandema StanićŽlender priča je o zagrebačkoj studentici koja odlazi volontirati u Moldaviju, najsiromašniju europsku zemlju te nakon samo šest mjeseci, od zbunjene studentice postaje politički aktivna organizatorica humanitarnog projekta. Film je producirala Dijana Mlađenović iz Kinematografa

EEFA Training Network 2010 najboljim projektima osigurava odlazak na međunarodne markete i pitching forume. Hrvatskom projektu osiguran je ulazak na koprodukcijski pitching forum When East Meets West koji će se održati u okviru Festivala u Trstu, od 19. do 21. siječnja 2012.

East European Film Alliance je udruženje dvanaest partnera iz zemalja istočne Europe i baltičkih zemalja koje kroz program Training Network sudjeluje i pomaže u razvoju odabranih filmskih projekata, potiče razmjenu informacija, znanja i kulturalnih raznolikosti te autorima projekata omogućava pristup distributerima, prodajnim agentima, producentima i filmskim sajmovima.
Izvor: HAVC

 


Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 15.12.2011